25Eki 2007

Türk gazete siteleri sosyal imlemeyi ne zaman keşfedecek?

Yurtdışındaki büyük gazeteler haberlerinin altına/yanına artık paylaş, sosyal ağ bağlantıları ekliyorlar. Böylece haberlerinin daha çok kişiye ulaşmasını amaçlıyorlar. Acaba bizim gazetelerimiz bunu ne zaman fark edecek?
Evet gazete sitelerimiz bir çok şeyi geriden takip ediyor. Daha RSS destekleri bile yeni eklendi sayılır. Ancak internet onları beklemiyor elbette. Hala kendilerini çok güçlü sanıyorlarsa yanılıyorlar. Çünkü artık yeni nesil için bir yazı veya haber “digg”de varsa var.

Şu an da çok öne çıkmış yerel bir sosyal imleme sitemiz yok. Bu sebeple gazetelerimizin bu tür servisleri kullanması biraz daha vakit alacaktır. Belki bu ara çok popüler olan Facebook’a ekleyi kullanabilirler. Evet dünya çapında ingilizce yayın yapan gazeteler ve dergiler onu da kullanıyorlar.

Örnek : nytimes.com, newsweek.com, guardian.co.uk

Sizce acaba hangi gazetemiz ilk defa olarak site haberlerinde paylaş/sosyal ağa ekle özelliğini kullanacaktır?

Elbette gazetelerin ilk kullanacağı sosyal ağ/im/paylaşma siteside sanırız ülkemizin digg’i olacaktır.

Ekle:+
Etiket:, , ,

YORUM

RSS twitter takip sunipeyk.com facebook sayfası friendfeed ePosta ile takip

Merhaba!

10215 üyemiz var

feedburner RSS takip eden sayısı


RSS twitter takip sunipeyk.com facebook sayfası friendfeed linkedin ePosta ile takip

Giriş

Kayıt

Bir parola size e-posta ile gönderilecek.

Kayıp Parola

tablo Sunipeyk Reklam
put.io ovinokia
blogkentistanbul