bilim kurgu etiketli 51 yazı var

Dünyalar savaşı marslı gemisinin tepe ışını.

Dünyalar Savaşı, 1953

H.G. Wells’in 1898 yılında yazdığı Dünyalar Savaşı, The War of the Worlds romanı bir çok filme ilham olmuştur. 1953 yılında çekilen filmin, ikonik Marslı gemilerinden bir tane çizmesem olmayacaktı. Bu arada film hakkında biraz özet bilgiyi de aşağıda vereyim. 1953 yılında vizyona giren Dünyalar Savaşı filmi, bilimkurgu sinemasının klasikleri arasında yer alır. Film, HG Wells’in …

foundatiom galactic empire logo

Foundation, Vakıf Tv Serisinin İkinci Sezonu

2021 yılında Apple Isaac Asimov’un Vakıf- Foundation serisini TV dizisi yaptı. Birinci sezondan kitaplardan farklı olduğunu gösterdi. Apple Tv plus hizmetlerinin tamamı ülkemizde yok. Epeydir de gelemiyor. Bu sebeple seyredemiyoruz, tabii. Bilebildiğimiz kadarıyla daha sürükleyici olması adına bir çok değişiklik yapmışlar. İmparator ve imparatorluk kısmına fazla önem verilmiş. Hatta 3 imparator var(mış) aynı anda. Bir …

Dalek yazısı ve kafa görseli

Cambridge İngilizce Sözlükte Yer Alan Uzaylı Irk: Dalekler

Dalekleri biliyor musunuz? Dalekler, İngiliz bilim kurgu dizisi Doctor Who’da yer alan kurgusal bir uzaylı ırkıdır. Dalekler, Terry Nation tarafından yaratılmış ve Raymond Cusick tarafından tasarlanmıştır. Tasarım tarafı önemli. Çünkü çok ikonik ve acayip değişik yapıları vardır. Her ne kadar bir kolunun büyük tuvalet pompasına benzerliği ile alay konusu olmasına rağmen diğer detayları ile serinin …

semenderli fahrenheit 451 kitap kapağı

Fahrenheit 451 70. Yılı için Üçüncü Kitap Kapağı

Roman, kitapların yasaklandığı ve yakıldığı bir gelecekte geçtiği için belki, bu eser için kitap kapağı yapmalara doyamıyorum. Ancak Ray Bradbury, romanın asıl mesajının kitap yakmak değil, televizyonun insanların okumayı bırakmasına neden olması olduğunu söylemiştir. Bir önceki kapak çalışmasını biraz değiştirdim. Romandaki itfayecilerin sembolü olan semender’i kullandım. Kopyaladığım semender 1966 yılında çekilen Fahrenheit 451 filminde kullanılan …

baskan kurgu-bilim serisinin birinci kitabı uzayda dehşet TORA kitap kapağı

Baskan Kurgu-Bilim Dizisi

Baskan yayınlarının bilim kurgu serisi. Dikkat ettiyseniz daha bilim kurgu isimlendirmesi yapılmamış bu topraklarda. Bilim kurgunun “Kurgu-Bilim” diye yazıldığı yıllar. 1980’li yıllar. Kurgu-Bilim de mantıklı aslında. Olmayan bir bilimin kurgulanıp yazılması. Işınlanmalar, uzay gemileri, roketler, fazer, lazer silahları hepsi yazarın kafasından uydurduğu “kurgu” bilimler. Ama ne güzel uydurmuşlar dediğimiz harika eserler. Baskan yayınlarından çok önce …

1 2 11