Biçim 

kitap etiketli 27 yazı var

1984 kitap tasarımı

Bir 1984 Kitap Kapağı Daha

Bu sene çok 1984 senesi oldu. Romanla ilgili çok görsel yaptım sitede. Daha önce yaptıklarımı da düzenledim, elden geçirdim, yeniledim. 1984 romanının telif hakkı sona erdiğinde bir kapak yapıp yazısına koymuştum. Onun üzerinden de çok geçmedi. Yine de bir tane daha yapmak istedim. Bu kitap kapağı denemesi de George Orwell ( gerçek adı Eric Arthur …

Androidler elektrikli koyun düşler mi? kitap kapağı

Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?

Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? Philip K. Dick’in 1968’de yayınladığı distopik bir bilim kurgu romanıdır. Orjinal İngilizce ismi Do Androids Dream of Electric Sheep? Yazarın tam adı Philip Kindred Dick’tir. 44 roman ve 120 kadar kısa hikaye yazmıştır. Ridley Scott’un Blade Runner, Bıçak Sırtı (1982) filmi bu kitaptan uyarlanmıştır. Film bilim kurgunun, cyberpunk türünün en …

fahrenheit 451 kitap kapağı, termometreli

Fahrenheit 451 ve Ray Bradbury

Fahrenheit 451’in yazarı Ray Bradbury’in ölümünün 10. yılı bu 5 Haziran. Fahrenheit 451’i 1953 yılında yazmıştı. 69. yılı için de bir kitap kapağı denemesi yapmıştım. Bu da bu sene ikincisi oldu. Hem kapak çalışması hem de bir poster denemesi için oldu bu yazı. Böylece ölümünün 10. senesinde anmış olalım. Ray Bradbury’in raybradbury.com sitesi gayet güzel …

1984 big brother gözü

Bin dokuzyüz seksendört – 1984

İster filmini seyret, ister kitabını oku. George Orwell’ın 1949 yılında yazdığı kitap(Nineteen Eighty-Four) hemen her kitapevinde hemen her dilde bulunabilir. Filmi de İngiliz şakacılığı ile 1984 yılında gösterime girmiştir.

Fahrenheit 451 kitap kapağı denemesi, kitap kapağı içinde bir çakmak

Fahrenheit 451’in 69. Yılı

Kitaplar, kitap okuma yasaklanmıştı. Ancak, insanlar kendilerini baskı altında ve sansürlenmiş hissetmiyorlardı. Bütün yüzeysel ilerleme ve gelişmişliğe rağmen aslında sürekli olarak geri giden bir toplumu anlatır bu şartlar altında Fahrenheit 451. Okumanın ve özgür düşüncenin olmadığı bir toplumda “kendi kendine düşünemeyen bir insan topluluğu” haline gelmesini görüyoruz. Utopik ve/ veya distopik gibi mi görünüyor? Şu …