2022 yılı yazıları

guy fawkes'in şapkası

Hatırla, Kasım’ın 5’ini Hatırla

Kasım’ın 5’ini hatırladık. Minik bir poster ile analım. Hatırlarken V for Vendetta filmini de hatırlayalım. Film halklar için bir uyarı. Bir ülke, bir halk, bir toplumda hükümet ve siyasilerin insanların hayatlarını ele geçirebileceği ve buna izin veren herkesin özgürlüğünün de elinden alınabileceğini işlemektedir.

29 ekim 99 yılı, yaşasın cumhuriyet

Cumhuriyetin 99. Yılı

29 Ekim 1923. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhuriyetin “resmen” kurulduğu tarihtir. 29 Ekim 2022 Cumhuriyetimizin kuruluş yılının 99. yılıdır. Atatürk, Cumhuriyetin 10. yıl kutlamalarında yaptığı Onuncu Yıl Nutku’nda, bu günü “En Büyük Bayram” olarak belirtmiştir. Yaşasın Cumhuriyet Cumhuriyet özgürlük demektir. Cumhuriyet demokrasi demektir. Hukuk demektir. Adalet demektir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın özgürlük. Yaşasın özgürlük.

youtube ikonu

YouTube Premium Yıllık Plan

YouTube zam yaptı. Bireysel, aile ve öğrenci için premium hesap fiyatlarına iki katından fazla zam yaptı. Evet eski fiyatlar biraz ucuz kalmıştı ama birden bu kadar yüksek zam yapması hoş olmadı tabii. Premium bireysel plan için yıllık üyelik seçeneği getirilmiş. Seçenek derken yeni üye olacaklara çıkıyor. Ancak devam eden (aylık ödemeli) bir üyeliğiniz var ise …

windows 11 yeni ses çubuğu ikonu 2022

Windows 11 Ses Çubuğu Yenilendi

Windows 11’in son güncellemesi ile ses çubuğu ve ekran parlaklık çubuğu sonunda güncellendi, yenilendi. Bu güncellemenin detaylarını ( Windows 11, version 22H2 ) ilgili sayfasında bulabilirsiniz. Temmuz 2022’de Windows 11 Ses Çubuğu’nun neden halen eski şekilde olduğu üzerine söylenmiştim o postta. Neyse 2022 bitmeden güncellediler. Evet, sonunda olmuş. Eskisi yakışmıyordu zaten tasarıma.

kornette vanilyalı dondurma topu ile dondurma ikonu

Vanilyalı Dondurma

Kaymaklı dondurmayı sevmem. Vanilyalı dondurmayı severim. Bir dondurmacı vanilyalı dondurma yapmıyor veya yapamıyorsa benim için tam bir dondurmacı değildir. Elbette çok subjektif bir yargı benimki. Çok güzel çikolatalı yapanları da var, vanilyalı yapamayıp. Ama yanında bir top vanilya olmayınca hep eksik işte. Eskiden daha fazla dondurmacı vanilyalı dondurma yapıyordu. Pahalılıktan herhalde şimdilerde çok çok azaldılar. …

1 2 3 20