bayram etiketli 10 yazı var

1 Mayıs, orak tutan bir işçi/ emekçi eli

1 Mayıs 2024

1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası dayanışma ve mücadele günü olarak anlam kazanmıştır. Bu özel gün, işçilerin daha iyi çalışma koşulları ve sosyal adalet arayışının bir simgesi haline gelmiştir. 1 Mayıs’ın kökenleri, 19. yüzyılın sonlarında, işçilerin uzun çalışma saatlerine ve zorlu koşullara karşı başlattıkları mücadeleye dayanır ve işçi hakları için verilen mücadelelerle ilişkilidir. 1 Mayıs, işçi …

23 Nisan ve 2 Türk bayrağı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan)

Bildiğiniz gibi biz bu bayramı kısaca 23 Nisan olarak biliriz. Yine bildiğiniz gibi 23 Nisan ilk ulusal bayramımızdır. 23 Nisan 1921’den beri kutlanmaktadır. Atatürk’ün de belirttiği gibi “Milli egemenlik milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir. ” Bu seneki yazımızda da Atatürk’ün sözlerinden bir alıntıya yer vereyim. İnsan unutur. Ben de unutuyorum çoğu zaman. Ulusal egemenlik öyle bir …

Türk bayrağı

Çok Yaşa Cumhuriyet

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet, milletin ortak yararı ve yönetimi anlamına gelen, halkın hakimiyeti doğrudan doğruya veya seçtiği temsilciler ile kullandığı bir devlet şekli ve lâik bir yönetim biçimidir. Türkiye Cumhuriyeti ayrıca devrimci bir cumhuriyettir. Kısa zamanda büyük adımlar ile yapılmıştır. Özet olarak; Bu liste sadece özet, özetin özeti başlıklar olabilir sadece. Ancak kısa zamanda …

Yumruk ve mayıs yazısı ile 1 mayıs

1 Mayıs 2023

Emeği ile çalışanların bayramıdır 1 Mayıs. Seneye Taksim’de kutlanması dileğiyle. Tüm emekçilerin, çalışanların, üretenlerin 1 Mayıs’ı kutlu olsun. Ülkemizde 16 milyon 200 bin işçiden 2 milyon 330 bin 98‘inin sendika üyeliği bulunuyormuş. Yüzde 15 bile değil. Umarım bu sayı da artacaktır, ileri yıllarda. Baharlar gelecek… Söz verildi bizlere.

asılı Türk bayrağı ve ortada Ata bayrağı 23 nisan süslemesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramın ulusal egemenlik kısmını da unutmamak gerekir. Ulusal Egemenlik Anayasını 6. maddesinde açıklanmıştır. Anayasanın 6. Maddesi (Egemenlik) Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir. Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir …