WordPress’in Jetpack eklentisi ile kullanılan ve görselleri daha hızlı sunmaya yarayan i0.wp.com ( diğerleri i1.wp.com, i2.wp.com vb.dir) Jetpack CDN / Photon alt alan adı Türkiye’deki idari kararlar doğrultusunda erişime engellendi.
i0.wp.com, 23 Ekim 2026 tarihli ve 490.05.01.2026.-1186645 sayılı Siber Güvenlik Başkanlığı kararıyla erişime engellenmiştir.
Bu yüzden Jetpack’in “Site Hızlandırıcı / Image CDN” özelliğinin optimize edip wp.com sunucularına yönlendirdiği görseller Türkiye IP’lerinden yüklenememektedir.
Bu sorunu sitenizde düzeltmek için yapmanız gerekenler şunlar:
- WordPress paneline girin; Jetpack > Ayarlar > Performans (Performance) sekmesine geçin.
- “Görüntü Hızlandırma” / “Görsel CDN” (Enable Site Accelerator / Speed up image load times) seçeneğini kapatın.
Gerekiyorsa, Cache Eklentisini Temizleyin (Önbelleği Temizleme).
Böylece HTML çıktılarındaki engelli i0.wp.com bağlantıları temizlenecek ve görseller doğrudan kendi sunucunuzdan çağrılacaktır.